Web Analytics

Ще три області України перейдуть до червоної карантинної зони

У Закарпатській, Луганській та Хмельницької областях з 11 лютого посилять карантині обмеження.

Рішення щодо посилення карантину ухвалила Державна комісія з надзвичайних ситуацій, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

«Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 11 лютого 2022 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території  Закарпатської, Луганської та Хмельницької областей», — йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Немчінова.

Відтак, у червоній зоні будуть вже п’ять регіонів. Раніше карантин посилили до найвищого рівня у Рівненській та Івано-Франківській областях.

За даними Міністерства охорони здоров'я, на 10 лютого у жовтій зоні була лише Полтавщина.

Решта, крім вже вказаних — у помаранчевій.

У Харківській області перевищені два епідемічні показники:

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування за 9 лютого становив 20,4% (за норми не більш ніж 20%);
  • рівень госпіталізацій — 63,8 (має бути щонайбільше 60 на 100 тис. населення). Цей показник перевищений вже три дні поспіль.

Скріншот: moz.gov.ua

За інформацією МОЗ, ковідні відділення найбільше заповнені на Івано-Франківщині — на 58,7% (1986 хворих). Значні показники й у в Рівненській, Хмельницькій та Київській областях.

«Загалом у країні заповненість ковідних відділень становить 43,5%. Наразі госпіталізовано 31 093 особи», — звітували у міністерстві.

Минулої доби в Україні підтвердили 41 694 випадки коронавірусної хвороби. Найбільше — в Одеській області, у Києві та на Житомирщині. Одужали 16 628 пацієнтів, померли — 280.

Загалом було вже 4,4 млн випадків. Подолали недугу понад 3,7 млн людей, померли — 102,1 тис.  

На Харківщині за добу зареєстрували 2016 випадків. Найбільше — у Харкові та Харківському районі, а також в Ізюмському та Лозівському районах. Одужали 594 людини, померли — 14, розповіли у Харківському центрі контролю та профілактики хвороб.

Від початку епідемії було 285,5 тис. випадків. Одужали 243 тис. хворих, померли — 6689.

Інфографіка: labcenter.kh.ua


У МОЗ прогнозують збільшення захворюваності на COVID-19 найближчими тижнями — до 60 тис. випадів на добу. Потім ситуація має покращитися.

Фото на головній: Харківська обладміністрація