Web Analytics

Стрілянина у Дніпрі: суд відправив підозрюваного до СІЗО

Суд обрав запобіжний захід нацгвардійцю Артемію Рябчуку, підозрюваному у вбивстві п’ятьох людей та пораненні ще п’ятьох на заводі «Південмаш» у Дніпрі.

Запобіжний захід обирали 28 січня в Кіровському райсуді Дніпра. За рішенням слідчого судді, Рябчука заарештували на 60 діб — до 27 березня.

Під час засідання суду Артемій Рябчук вибачився та заявив, що повністю визнає свою провину, пише «Громадське».

«Ваша честь, мені щиро шкода тих людей, яким я завдав болю своїм вчинком. Я винний і повністю визнаю свою провину», — заявив нацгвардієць.

Підозрюваний попросив відправити його не на гауптвахту, а до СІЗО. Його адвокат пояснив, що Рябчук «він не хоче повертатися туди, де з нього знущалися».

Сторона захисту також стверджувала, що Рябчук зізнався в скоєному самостійно та здався поліції, тому не має намірів переховуватися від слідства

Сторона обвинувачення наполягала на арешті без права внести заставу, повідомляє «Українська правда». Слідчі також заявили, що обвинувачений може переховуватися від слідства та незаконно впливати на свідка, представників постраждалих, слідчого чи експертів у слідстві.

Суддя вирішив, що тримання під вартою на гауптвахті може заважати досудовому слідству та неупередженому з'ясуванню всіх обставин злочину. Тому Артемій Рябчук перебуватиме у Дніпровській установі виконання покарань №4. 

Артемій Рябчук після затримання. Фото: dbr.gov.ua

Зранку 29 січня у Дніпрі провели панахиду за загиблими, розповіли у Міністерстві внутрішніх справ. На панахиду приїхали правоохоронці, військові, капелани, представники місцевої влади та МВС.

«Сьогодні ми прощаємось з нашими військовослужбовцями, які, на жаль, втратили життя. Це день скорботи», — зазначив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Після панахиди відбулася зустріч з рідними загиблих.

Фото: mvs.gov.ua


Нацгвардієць-строковик Артемій Рябчук вчинив стрілянину на території заводу «Південмаш» у Дніпрі 27 січня. Четверо військових та цивільна жінка-охорониця загинули на місці, ще п’ятеро людей зазнали травм.

Стрільця затримали того ж дня. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Держбюро розслідувань також відкрило провадження щодо дій керівництва Нацгвардії.