Web Analytics

Харків'янка виборола сім медалей на паралімпійському чемпіонаті світу

Харківська біатлоністка та лижниця Людмила Ляшенко завоювала сім нагород на паралімпійському чемпіонаті світу із зимових видів спорту в норвезькому Ліллехаммері. Збірна України — на другому місці у медальному заліку.

На рахунку Людмили Ляшенко — три золотих, одна срібна та три бронзові медалі, повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту Харківської обладміністрації.

Харків’янка виборола золоті нагороди на довгій дистанції в лижних перегонах та на середній дистанції у біатлоні. А в останній день чемпіонату, 23 січня — ще й у лижній естафеті разом зі львів'янином Павлом Балем та Тарасом Радем з Тернополя.

Також на рахунку Ляшенко — «срібло» в біатлонному спринті.

Бронзові медалі вона завоювала в лижних перегонах класичним стилем, в індивідуальній гонці в біатлоні та у лижному спринті класичним стилем.

Людмила Ляшенко – триразова чемпіонка світу Харківська біатлоністка та лижниця Людмила Ляшенко завоювала три золотих,...

Опубликовано Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Понедельник, 24 января 2022 г.

Загалом українські спортсмени мають 21 медаль — шість золотих, шість срібних і дев’ять бронзових.

Збірна України посіла друге місце у медальному заліку. Перше — у Росії (19 золотих нагород, 17 срібних і 18 бронзових), третє — у США (по шість золотих і срібних, чотири бронзові).


29-річна Людмила Ляшенко — призерка Паралімпіад у Сочі та Пхьончхані. На її рахунку — три бронзові нагороди в біатлонних перегонах.