Web Analytics

Загоряння в гуртожитку: у ХНУ проведуть протипожежні навчання для студентів

В одному з гуртожитків Харківського національного університету ім. Каразіна сталася пожежа. Ніхто не постраждав, проте пошкоджені речі в одній з кімнат. Причини загоряння вивчає спецкомісія.

Пожежа сталася у п’ятиповерховій будівлі на вулиці Алчевських увечері 7 січня, розповіли у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. У кімнаті на третьому поверсі зайнялися домашні речі, полум’я поширилося приблизно на 4 кв. м.

Через сильне задимлення евакуювали 106 студентів, які залишилися у гуртожитку на свята. Ніхто не постраждав.

Вогонь повністю погасили приблизно за півтори години.

«Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються», — додали у ДСНС.

Фото: kh.dsns.gov.ua

У пресслужбі ХНУ ім. Каразіна кажуть, що вогонь спалахнув через несправний побутовий мережевий подовжувач. Внаслідок пожежі незначно пошкоджені речі у кімнаті.

«В університеті створена комісія, що встановлює причини інциденту, дії студентів та співробітників під час локалізації загоряння та планової евакуації. Про висновки комісії буде повідомлено додатково», — обіцяють у виші.

У гуртожитках ХНУ хочуть провести перевірку дотримання правил пожежної безпеки. Також заплановані навчання для студентів — щодо використання вогнегасників, евакуації, реакції на задимлення тощо.

Щодо інциденту в гуртожитку № 7 Каразінського університету 7 січня 2022 року близько 21 години в гуртожитку № 7...

Опубликовано V.N. Karazin Kharkiv National University Суббота, 8 января 2022 г.


У листопаді 2020 року сталася пожежа в гуртожитку Харківського національного фармацевтичного університету, довелося евакуювати 35 студентів.