Web Analytics

Метеорологи попередили про мокрий сніг і ожеледицю на Харківщині

У Харківській області 17 грудня може значно погіршитися погода, синоптики прогнозують дощ і сніг. Водіїв і пішоходів просять бути обачними.

Про погіршення погоди попередили у Харківському гідрометцентрі. За його інформацією, вночі та вранці 17 грудня — сильні опади, дощ і мокрий сніг.

Вдень негода поступово вщухне. Проте синоптики прогнозують ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах — ожеледиця. Також можливий туман, видимість 200-500 метрів.

Вітер північний, 7-12 м/с. Температура вночі від -3 до +2 градусів, вдень від -2 до +3.

«Погодні умови відповідатимуть першому рівню небезпеки, «жовтому». Будьте уважними та обережними на дорогах і тротуарах», — зазначили у метеоцентрі.

Увага! Погіршення погодних умов на Харківщині 17 грудня. Під впливом активного атмосферного фронту, по місту та...

Опубликовано Харківський регіональний центр з гідрометеорології Четверг, 16 декабря 2021 г.

18 грудня буде хмарно, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура від -3 до +2 градусів.

19 грудня також хмарно, вдень сніг і хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, місцями до 15-20 м/с. Температура вночі від 0 до -5, вдень від -3 до +2.

20 грудня вночі йтиме мокрий сніг, можлива хуртовина. Вдень невеликий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вночі місцями пориви до 15-20 м/с. Температура протягом доби від 0 до -6.

У Службі автодоріг Харківської області нагадують, що ожеледиця ускладнює рух транспорту: значно збільшується гальмівний шлях, зменшується керованість.

«Слід відмовитися від ризикованих маневрувань, які за складних погодних умов можуть привести до аварій. Якщо є потреба зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію», — кажуть у Службі автодоріг.

У разі надзвичайної ситуації водіїв просять телефонувати до диспетчерської САД за номером (057) 336 83 44 (цілодобово).

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

В Управлінні патрульної поліції звертають увагу, що пішоходам теж слід бути уважними. Якщо на дорогах є лід, правоохоронці радять:

  • Ходити тротуаром повільно, щоб не впасти на слизькій поверхні. Бути особливо пильними біля дерев, вкритих кригою.
  • Перетинати дорогу лише пішохідним переходом, переконавшись, що транспорту поблизу немає або він зупинився.
  • Не перебігати дорогу, особливо слизьку, навіть коли авто поблизу немає.  
  • Носити взуття з м’якою пористою підошвою, а якщо є змога — зимове взуття із шипами.


За прогнозом метеоцентру, після 19 грудня на Харківщині поступово почне холоднішати.