Web Analytics

Уряд звільнив заступника глави МВС після конфлікту з поліцейськими

Кабінет міністрів звільнив заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі після сутички з правоохоронцями на в'їзді в Донецьку область. 

Рішення щодо звільнення посадовця ухвалили під час засідання Кабінету міністрів 13 грудня.

«Звільнити Гогілашвілі Олександра Генріховича з посади заступника Міністра внутрішніх справ України за власним бажанням», — йдеться у документі.

Скріншот: kmu.gov.ua

11 грудня у соцмережах поширили відео з Гогілашвілі, зафільмоване на в'їзді в Донецьку область. Правоохоронці зупинили автомобіль заступника міністра біля блокпосту та попросили показати документи. Той розпочав сварку, нецензурно лаючись і закидаючи поліцейським, що вони не впізнали його в обличчя.

«Я три роки замміністра. І сумно, що ти не знаєш. А тепер і я тебе знаю, дружок. І тобі від цього не буде приємно», — звернувся посадовець до одного з правоохоронців.

Фото: кадр відеозапису

Того ж дня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що ініціює дисциплінарну перевірку щодо свого заступника.

«Мною ініційовано перед прем’єр-міністром України та урядом питання про проведення дисциплінарного провадження, під час якого мають бути встановлені всі обставини та зроблені висновки», — написав він у Facebook.

Президент Володимир Зеленський закликав звільнити Гогілашвілі.

«На мій погляд, на інцидент за участю заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі може бути лише одна реакція. Прошу міністра внутрішніх справ та Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення заступника очільника МВС. Упевнений, що відповідна заява вже написана самим заступником», — йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Зеленського.

Президент наголосив, що «демократична держава не може існувати без звичайної людської рівності».

«Зокрема, без рівності тих, хто обіймає будь-які державні посади, й тих, хто їм підпорядковується. Без рівності в гідності та у праві на повагу, — додав він.

Олександр Гогілашвілі вибачився та заявив, що визнає свою провину.

«Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як два роки», — сказав він.

Заступник міністра додав, що сам написав заяву на звільнення.

Я написав заяву на звільнення. Дякую усім за роботу, професіоналам, які чесно і віддано роблять свою справу. Дякую...

Опубликовано Олександр Гогілашвілі заступник міністра внутрішніх справ України Понедельник, 13 декабря 2021 г.


Олександра Гогілашвілі призначили заступником міністра внутрішніх справ у вересні 2019 року. У МВС він опікувався питаннями боротьби з наркозлочинністю.

Фото на головній: Міністерство внутрішніх справ