Web Analytics

Вісім областей і Київ вийшли з червоної карантинної зони

За рішенням Держкомісії з надзвичайних ситуацій, із 7 грудня у восьми областях України та Києві скасовуються обмеження червоної зони.

Рішення щодо послаблення карантину ухвалили під час позачергового засідання комісії 6 грудня, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

«Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 07 грудня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва», — перелічив він.

Немчінов нагадав, що з 6 грудня в Україні діють нові правила карантину. Відвідувати громадські заклади у жовтій зоні можуть лише ті, хто отримав хоча б одну дозу вакцини. На підтвердження треба показувати «жовтий» COVID-сертифікат або довідку 063/о.

У працівників ресторанів, готелів і спортзалів також має бути принаймні одне щеплення.

Водночас відвідувати громадські заклади дозволяється з негативним результатом ПЛР-тесту чи експрес-тесту, чинним 72 години, або із сертифікатом про одужання.

«Таким чином, на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів», — наголосив Немчінов.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що нові обмеження передусім спрямовані на захист українців від COVID, а не лише на збільшення кількості щеплень.

«Звісно, ми сподіваємося, що темпи вакцинації збільшаться. Але це не тільки для збільшення вакцинації. По-перше — це для захисту населення взагалі від ковіду», — наголосив він під час візиту до Харкова 6 грудня.

Тимошенко зазначив, в Україні однією дозою щепили вже 13 млн людей, двома — 11 млн.  До кінця року розраховують дійти до показника у 30 млн щеплень.

«Ніхто не буде зупинятися. Ми зараз розробляємо плани разом з Міністерством охорони здоров’я та очільниками областей щодо вакцинації й у святкові дні. Щоб усі центри вакцинації працювали, й люди мали змогу прийти та провакцинуватися. А вже через декілька місяців ми дійдемо до бустерної вакцинації», — сказав посадовець.

Кирило Тимошенко у центрі вакцинації в Харкові. Фото: kharkivoda.gov.ua

За даними Міністерства охорони здоров’я, минулої доби, 6 грудня, в Україні зареєстрували 8655 випадків COVID. Найбільше — у Києві, Полтавській, Донецькій, Черкаській і Київській областях.

Одужали 22 878 пацієнтів. Померли — 467.

Загалом у країні було вже понад 3,5 млн випадків. Одужали майже 3,1 млн людей, померли — 88,9 тис.

За інформацією Харківського центру контролю та профілактики хвороб, за добу в регіоні зафіксували 292 випадки. З них 174 — у Харкові, 39 — у Чугуївському районі.

Одужав 681 хворий, померли — 24.

Від початку епідемії було вже 237,5 тис. випадків. Подолали недугу 211,1 тис. хворих, померли — 5876.

Інфографіка: labcenter.kh.ua


З 6 грудня Харківська область перейшла до жовтої карантинної зони.