Web Analytics

Харківські плавці здобули нові перемоги на Паралімпіаді в Токіо

Харків’яни Марина Піддубна, Максим Крипак, Михайло Сербін і Максим Веракса вибороли нові медалі Паралімпійських ігор у Токіо. Наразі збірна України — п’ята в медальному заліку із 63 нагородами.

Протягом шостого дня змагань, 30 серпня, збірна України отримала ще 11 нагород, повідомили у Національному паралімпійському комітеті.

«Золото»: Марина Литовченко (настільний теніс), Андрій Трусов (плавання, 100 м на спині).

«Срібло»: Віктор Дідух (настільний теніс), Андрій Дорошенко (кульова стрільба, пневматична гвинтівка, 10 м стоячи), Михайло Сербін (плавання, 200 м комплекс), Ігор Цвєтов (легка атлетика, 100 м), Яна Лєбєдєва (легка атлетика, метання диска).

«Бронза»: Ірина Щетнік (кульова стрільба, , пневматична гвинтівка, 10 м стоячи), Роман Павлик (легка атлетика, стрибки у довжину), Зоя Овсій (легка атлетика, метання диска), Андрій Трусов, Денис Дубров, Юрій Божинський і Максим Крипак (плавання, естафета 4х100 м вільним стилем).

Як розповіли у Управлінні у справах молоді та спорту Харківської обладміністрації, 17-річний Михайло Сербін поступився лише Роджеру Дортсману з Нідерландів. Третє місце посів виборов японець Учу Томіта.

Раніше Сербін став чемпіоном Паралімпійських ігор на дистанції 100 метрів на спині.

Михайло Сербін. Фото: kharkivoda.gov.ua

У бронзового призера естафети, 26-річного Максима Крипака на той момент вже були золота та срібна медалі.  

«Українська команда, до складу якої також увійшли Юрій Божинський з Полтавської області, Денис Дубров з Дніпропетровської області та Андрій Трусов з Донецької області, відстала від переможців, команди з Австралії, яка встановила новий світовий рекорд, на 3,09 секунди. Друге місце посіла команда Італії», — кажуть у ХОДА.

Максим Крипак

Сьомий день, 31 серпня, розпочався для українських паралімпійців «сріблом» змагань з бігу на дистанціі 400 м — нагороду виборола Оксана Ботурчук разом з супроводжувачем Микитою Барабановим.

Єгор Дементьєв здобув срібну нагороду у велосипедному спорті (вже другу під час цих Ігор).

«Єгор Дементьєв прекрасно стартував у шосейній гонці з роздільним стартом на дистанції 32 км, проте втримати лідерство не вдалось, якийсь час був навіть третім, та зміг вибороти срібну медаль!» — зазначили в Національному комітеті.

На рахунку плавців — ще сім медалей:

  • «Золото»: Андрій Трусов (50 м вільним стилем) і Максим Крипак (світовий рекорд на дистанції 100 м стилем батерфляй).
  • «Срібло»: Масим Веракса (100 м вільним стилем).
  • «Бронза»: Василь Крайник (200 м, комплексне плавання), Євгеній Богодайко (50 м вільним стилем), Єлизавета Мерешко (100 м вільним стилем), а також команда Марини Піддубної, Анни Стеценко, Максима Веракси та Кирила Гаращенка (естафета 4х100 м вільним стилем).

Шквал медалей у плаванні До вранішніх 2 срібних медалей українські плавці додали жару в токійському Акватик...

Опубликовано National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee Вторник, 31 августа 2021 г.

Наразі Україна — п’ята в медальному заліку із 63 нагородами: 14 золотими медалями, 30 срібними та 19 бронзовими. Перші чотири місця посідають Китай, Велика Британія, Росія та США/


Харківщину на Паралімпіаді представляють 14 спортсменів. Змагання триватимуть до 5 вересня.

Фото на головній: National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee