Web Analytics

День знань під час карантину: рекомендації МОЗ

Аби запобігти поширенню COVID-19, медики запропонували декілька варіантів святкування Дня знань. Перш за все, радять уникати натовпу та дотримуватися дистанції.

Поради щодо організації Дня знань опублікувала пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Якщо у школі хочуть провести традиційне свято Першого дзвоника з урочистою лінійкою, МОЗ рекомендує:

  • Проводити урочистості просто неба (на подвір’ї школи чи спортивному майданчику).
  • За можливості не змішувати дітей різних класів або вікових груп.
  • Уникати утворення натовпу.
  • Слідкувати за дотриманням дистанції в 1,5 метри.
  • Утримуватися від масових заходів та запрошення сторонніх розважальних колективів.
  • Максимально скоротити проведення заходу.

Якщо школа обрала інший формат свята Першого дзвоника, без скупчення дітей, міністерство радить:

  • Святкувати у кожному класі окремо.
  • За можливості, збиратися не у приміщенні, а просто неба.
  • Організувати День знань в інтерактивній формі.

«Урочистості та лінійки на честь 1 вересня для закладів освіти не є обов’язковими. Рішення проводити святкові заходи чи ні (і я в якому форматі) залишається за адміністрацією школи», — зауважують у МОЗ.

Наближається 1 вересня, День знань. Щоб запобігти поширенню COVID-19, Міністерство охорони здоров’я України пропонує...

Опубликовано Міністерство охорони здоров'я України Воскресенье, 29 августа 2021 г.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що навчальний рік в українських школах розпочнеться вчасно.

«Нинішня епідемічна ситуація дає змогу розпочати роботу закладів освіти у звичному режимі. Навчання має відбуватися з дотриманням усіх протиепідемічних правил. Школи підготовлені та мають все необхідне», — йдеться у повідомленні на сторінці Шмигаля у Facebook.

У Харкові через підготовку до Дня знань обмежать рух транспорту, попередили у пресслужбі Харківської міськради.

Від 7:00 30 серпня до 20:00 1 вересня перекриють рух на пл. Свободи, на ділянці від вул. Сумської до вул. Трінклера. Проїхати можна буде вул. Трінклера і пр. Незалежності.

Від 16:00 до 19:30 30 серпня і від 16:00 до 20:00 1 вересня буде заборонений проїзд на вул. Сумській -— на ділянці від вул. Жінок-Мироносиць до пр. Незалежності. Через це зміняться маршрути деяких автобусів:

  • №20е: змінить кінцеву зупинку і висаджуватиме пасажирів біля станції метро «Держпром»;
  • №119е: пров. Короленка — пров. Вірменський (назад: вул. Кооперативна — пров. Плетнівський) — пл. Павлівська — пл. Сергіївська — вул. Клочківська — Клочківський узвіз — пр. Незалежності — пр. Науки і далі за маршрутом;
  • №202е: пл. Благовіщенська — вул. Клочківська — Клочківській узвіз — пр. Незалежності — вул. Сумська — Білгородське шосе і далі за маршрутом.

Крім того, від 16:00 до 19:30 30 серпня і від 16:00 до 20:00 1 вересня заборонять рух тролейбусів вул. Сумською, на ділянці від пр. Незалежності до пл. Конституції. Маршрути тролейбусів зміняться так:

  • №17: розворотне коло «Вул. Рудика» — Білгородське шосе — вул. Сумська — пр. Незалежності — розворот на автономному ході через перехрестя пр. Незалежності/пр. Науки — пр. Незалежності — вул. Сумська — Білгородське шосе — вул. Чкалова — розворотне коло «Вул. Рудика»;
  • №50: розворотне коло «П'ятихатки» — Білгородське шосе — вул. Сумська — пр. Незалежності — розворот на автономному ході через перехрестя пр. Незалежності/пр. Науки — пр. Незалежності — вул. Сумська — Білгородське шосе — розворотне коло «П'ятихатки».


Як повідомили у Міністерстві освіти та науки, навчальний рік у школах розпочнеться в День знань — 1 вересня, триватиме не менш ніж 175 навчальних днів і має закінчитися не пізніше 1 липня 2022 року. Якщо епідемічна ситуація погіршиться, учнів знову можуть перевести на дистанційне навчання.