Web Analytics

Напередодні Дня незалежності силовиків переведуть у посилений режим чергування

Правоохоронні органи перейдуть до посиленого режиму роботи під час святкування 30-ї річниці незалежності України. У Харкові, Одесі, Києві та Дніпрі створили резерви із загонів спеціального призначення Нацгвардії.

Урочистості розпочнуться 21 серпня і триватимуть до 24 серпня включно, повідомили у пресслужбі Національної поліції

Силовики вже посилили чергування у Києві та Київській області, де проходитимуть головні святкові події.

«Близько 10 тис. поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України, а також 1,4 тис.працівників ДСНС будуть чергувати в Києві. В аеропорту «Бориспіль» також працює ситуаційний центр, який організовує обмін інформацією під час прибуття офіційних делегацій», — розповів під час наради голова Нацполіції Ігор Клименко.

Він також попередив, що під час підготовки до параду перекриють центральні вулиці столиці.

Фото: npu.gov.ua

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич додав, що основні придані сили вже прибули до Києва.

«Завдання правоохоронців, у першу чергу — це підсилити гарнізони Києва та Київської області для проведення якісних профілактичних заходів. Друге — це забезпечення та надання допомоги поліції Києва у зв’язку з прибуттям до України Вселенського патріарха Варфоломія. Тому всі сили будуть націлені на роботу та допомогу київському главку та області», — сказав Фацевич.

За інформацією командувача Нацгвардії Миколи Балана, у Києві до чергування залучать 3500 службовців, з них понад 1500 — з інших регіонів.

«16 серпня здійснено передислокацію мобільних резервів. Для ефективного реагування на зміни в оперативній обстановці визначено декілька місць дислокації авіаційної техніки. Створено резерви з загонів спеціального призначення у Одесі, Києві, Дніпрі та Харкові», — зазначив Балан.

\їКордони України також посилено охоронятимуть, запевнив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко. Зосередяться на контролі офіційних іноземних делегацій, забезпеченні порядку в пунктах пропуску, а також протидії можливим порушенням з боку радикальних організацій та антиукраїнськи налаштованих людей.

«У пунктах пропуску та КПВВ в’їзду-виїзду посилено прикордонний контроль, на особливому контролі тримаємо прибуття евакуаційних рейсів із Афганістану», — додав він.

Крім того, у святкові дні загалом в Україні чергуватимуть близько 8600 рятувальників ДСНС, з них майже 700 — у місцях святкових заходів.

25 серпня всі служби також чергуватимуть у посиленому режимі.


На час підготовки до святкування Дня міста і Дня Незалежності у Харкові обмежили проїзд площею Свободи.

Фото на головній: Facebook/Національна поліція України