Web Analytics

Верховна Рада призначила нардепа Монастирського очільником МВС

Парламент підтримав призначення народного депутата від «Слуги народу» Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ. «За» проголосував 271 обранець.

Питання щодо призначення Монастирського розглядали під час засідання Верховної Ради 16 липня.

«За» проголосував 271 парламентар, проти — жодного. Ще 44 утримались, 32 — не голосували.

Фото: Telegram/Верховна Рада

Виступаючи в сесійній залі, Денис Монастирський назвав головні пріоритети у роботі на новій посаді: безпеку громадян та довіру до правоохоронних органів.

«Величезну увагу я планую зосередити на боротьбі з організованою злочинністю — так званими «крадіями в законі» та кримінальними авторитетами. Саме через них скоюється значна кількість тяжких і особливо тяжких злочинів», — додав він.

Денису Монастирському 41 рік. Він пройшов до парламенту за списком партії «Слуга народу» у 2019 році. На момент обрання був експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем аналітичного центру «Український інститут майбутнього». У Верховній Раді очолював комітет з питань правоохоронної діяльності.


На посаді міністра внутрішніх справ Монастирський змінив Арсена Авакова, який подав у відставку 13 липня. Аваков очолював МВС понад семи років.

Фото на головній: Міністерство внутрішніх справ