Web Analytics

Оборудки з продуктами для дитсадків у Харкові: що кажуть правоохоронці

У Харківській міській раді провели обшуки у справі про привласнення бюджетних коштів. Йдеться про суму щонайменше у 5 млн грн.

За даними слідства, незаконну схему створив директор комунальної організації, що постачає продукти до дитсадків, повідомили у Харківській обласній прокуратурі. До оборудок він залучив посадовців Харківської міськради та приватних підприємств. За змовою вони поставляли харчі за завищеними цінами.

«Управління освіти різних адміністрацій районів Харківської міськради проводили аукціони щодо постачання продуктів харчування в дошкільні заклади. Директор комунальної організації сприяв тому, щоб переможцями аукціонів визначались саме необхідні підприємства, а в подальшому з ними укладались договори на поставку продуктів», — стверджують у прокуратурі.

У 2018-2020 роках до дитсадків різних районів міста за такою схемою постачали молоко, сир, масло.

Фото: hk.npu.gov.ua

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, харчі також надходили не в повному обсязі, а їхня якість не відповідала заявленій у тендерних документах.

«Попередньо встановлено, що тільки на закупівлі молочної продукції привласнили понад 5 млн грн. Остаточна сума збитків буде встановлюватися в ході слідства», — зазначили у поліції.

9 липня правоохоронці провели понад 30 обшуків у приміщеннях міської ради, комунальної організації та залучених підприємств, а також вдома у підозрюваних.Знайшли чорнові записи, фінансову документацію фірм-підрядників, а також  250 тис. доларів і 250 тис. євро.

«Кошти були вилучені у банківських комірках, відкритих фігурантами на підставних осіб», — додали у ГУНП.

Фото: khar.gp.gov.ua

Справу розслідують за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Винним загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.