Web Analytics

Як триватиме вакцинація від COVID: інформація уряду та Харківської ОДА

Найближчим часом в Україні стартує щеплення за записом через портал або застосунок «Дія». Вакцини на всіх охочих наразі немає, розпочати обіцяють з літніх людей.

Про плани щодо щеплення розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Усі, хто записався на щеплення через портал або застосунок «Дія», будуть вакцинуватися на вихідних. Учора таку ініціативу було підтримано на нараді з президентом. Відповідно, найближчим часом ці люди можуть отримати запрошення до кабінетів щеплень», — йдеться у повідомленні Шмигаля у Telegram.

За словами прем’єр-міністра, 11 травня Світовий банк виділив Україні 90 млн доларів, які серед іншого спрямують на кампанію з вакцинації. Загалом вже є домовленості на більш ніж 40 млн доз на цей рік.

Під час виїзного засідання уряду в Чернігівській області прем'єр додав, що щеплення за такою схемою стартують вже 15 травня — у порядку живої черги.

«Починаємо такі процеси в суботу-неділю в кабінетах щеплення. У суботу-неділю у нас є незадіяні потужності», — сказав він.

Керівник уряду пояснив, що йдеться про вакцини за межами ініціативи COVAX.

«Партії за COVAX використовуються виключно за національним планом, це вимога ініціативи. Вакцини, які придбала держава, будуть використані на вакцинацію всіх охочих», — наголосив Денис Шмигаль.

Пізніше заяву Шмигаля уточнив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він зазначив, що в чергу на щеплення через «Дію» записалися 500 тис. українців, а такої кількості вакцини Україна наразі не має.

«Є всі охочі і є спроможності системи охорони здоров’я і наявність вакцин в Україні. Сьогодні 500 тисяч доз вакцини в нас немає для того, щоб провакцинувати всіх охочих у додатку», — цитує Ляшка «Радіо Свобода».

За його словами, у пріоритеті залишаються літні громадяни.

«​Ми робимо все можливе, щоб розпочати вакцинацію людей, записаних у лист очікування в додатку «Дія»​ на цих вихідних. Наразі пріоритетом для нас є люди, старші за 65 років. У листі очікування в «Дії» в нас таких є 23 тис. 900 людей, і ми спробуємо провакцинувати їх цими вихідними», — сказав Ляшко. ​

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 12 травня в Україні вже провели 904 933 щеплень. Вакциновано першою дозою 901 105 людей, ще двоє щепилися за кордоном. Завершили вакцинацію — 3828.

  • Через прямі закупівлі в Україну вже привезли 1 млн 215 тис. доз препарату компанії Sinovac і 500 тис. доз AstraZeneca/Covishield.
  • За програмою СOVAX — 367 тис. доз AstraZeneca-SKBio і 117  тис. доз Comirnaty/Pfizer.

«Додатково 705 тис. доз вакцин за COVAX очікуються вже до кінця травня. Ще біля 500 тис. доз вакцини Pfizer за прямими контрактами мають прибути в Україну у травні-червні», — кажуть у міністерстві.

Пункти щеплень в Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca, призначену для першої дози Станом на 12 травня...

Опубликовано Міністерство охорони здоров'я України Четверг, 13 мая 2021 г.

Харківська область отримала додаткові 3300 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, перерозподілених із Запорізької області. Ця партія піде на щеплення людей віком від 65 років, а також на ревакцинацію, повідомили у пресслужбі Харківської обладміністрації.

«Крім того, 13-14 травня в області очікується наступне постачання вакцини CoronaVac, яка наразі знаходиться на лабораторному контролі в Києві. Також наступного тижня в Україні очікують на чергове постачання вакцини від Pfizer», — розповіли у ХОДА.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, на 13 травня в регіоні щепили першою дозою 42 276 людей. Завершили вакцинацію — 314.


У МОЗ заявили, що на Харківщині щеплення від COVID-19 проводять ефективно. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пообіцяв, що Харківщина отримає додаткову партію у 5000 доз вакцини.