Web Analytics

Пожежа у лікарні в Чернівцях: поліція порушила кримінальну справу

У Чернівецькій міській лікарні №1, де перебувають хворі на COVID, сталася пожежа. Один пацієнт загинув на місці, другий помер згодом від опіків.

Пожежа сталася 27 лютого близько 13:15 в Чернівецькій міській лікарні №1, що на вулиці Героїв Майдану, повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. У палаті для хворих на COVID-19, за попередніми даними, почули хлопок, після чого спалахнув вогонь.

Загинули двоє людей. Тіло одного пацієнта, 76 років, знайшли під час гасіння. Другий, 77 років, пізніше помер в реанімації через важкі опіки.

Полум’я погасили вже за 15 хвилин, проте воно встигло знищити меблі й обладнання на площі близько 30 кв. м.

З лікарні евакуювали 20 людей.

Фото: npu.gov.ua

Заступниця голови Чернівецької обладміністрації Наталія Гусак розповіла, що в лікарні обгоріла одна палата, у якій перебували четверо хворих. Двоє почувалися добре, давали покази правоохоронцям.

«Через дим і неприємний запах ми мусимо перемістити 28 недужих. Їх перевезуть до міських лікарень №3 та №4, а також до обласної лікарні. Частину хворих, стан здоров’я яких у нормі, випишуть», — пояснила Гусак на брифінгу після пожежі.

За її словами, що саме стало причиною пожежі — ще не відомо. Попередньо, це не вибух кисневого балона, також загоряння не пов’язане з електромережею. У ДСНС припускали, що могла спалахнути киснева труба.

Брифінг Наталії Гусак. Фото: Facebook/Чернівецька ОДА

У пресслужбі Національної поліції зазначили, що загоряння могло виникнути через недотримання пожежної безпеки одним із пацієнтів.

Слідчі порушили справу за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею — всім років ув'язнення.

«Наразі призначили низку експертиз для встановлення обставин виникнення пожежі, а також причин смерті загиблого», — додають правоохоронці.

Чернівецька область із 1 березня перебуває в червоній карантинній зоні. За даними ОДА, на Буковині частка позитивних результатів з усіх ПЛР-досліджень перевищила 20%. Кількість госпіталізованих пацієнтів також вище за норму.