Web Analytics

Власники згорілих у Дворічанському районі домівок отримали гроші з обласного бюджету

Мешканці Дворічанського району Харківщини, домівки яких зазнали пошкоджень внаслідок лісової пожежі на початку вересня, отримали матеріальну допомогу з обласного бюджету. Загальна сума виплат — близько 2,4 млн грн.

Про надання допомоги повідомили у Департаменті соціального захисту населення Харківської обладміністрації.

Серед тих, хто отримав допомогу, — люди, які не мали документів про право власності на втрачене житло, а тому не могли отримати компенсацію від держави. Кошти також надали власникам пошкодженого вогнем нежитлового майна.

Загалом допомогу отримали 22 людини. Загальна сума виплат — близько 2,4 млн грн.

«Суми, які отримали постраждалі, склали від 10 до 200 тис. грн. Розмір виплат встановлювався місцевою комісією з питань надання матеріальної допомоги, виходячи з поданих постраждалими заяв. З кожним із постраждалих ми зв’язалися — і отримали підтвердження того, що кошти їм надійшли», — зазначив директор департаменту Юрій Шпарага.

Рішення про виділення коштів ухвалили на сесії обласної ради 24 грудня. Для цього внесли зміни до Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки. 

Фото: kharkivoda.gov.ua

Ліс поблизу села Гороб'ївка Дворічанського району загорівся 2 вересня. Аби погасити пожежу, рятувальникам знадобилося п'ять днів.

Вогонь пошкодив 22 житлові будинки, 33 людини залишились без житла. Пожежу на Харківщині визнали надзвичайною ситуацією.

28 жовтня Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення власникам зруйнованих вогнем будинків коштів з державного бюджету. Загалом передбачалося 3,3 млн грн — по 300 тис. грн на 11 родин.

Мешканці Гороб'ївки, які не мали документів на житло, пікетували ХОДА, вимагаючи компенсацію за втрачене майно.