Web Analytics

Снігопад на Харківщині: шляховики працюватимуть цілодобово

У Харкові та області через снігопад дорожні служби працюють у посиленому режимі. За необхідності на дороги регіону можуть вивести понад 300 спецмашин.

Снігопад, що розпочався вранці 25 грудня, триватиме протягом дня, повідомили у Службі автодоріг у Харківській області. Ближче до вечора він може перейти у мокрий сніг і дощ, що призведе до ожеледиці. Очікується, що циклон, який приніс опади, вийде з області вдень 26 грудня.

«Щоб забезпечити проїзд та вчасно ліквідувати зимову слизькість, цими вихідними працюємо на дорозі цілодобово», — кажуть у САД.

Наразі шляховики розчищають дороги від снігу та посипають піском і сіллю. За потреби можуть вивести на дороги Харківщини 341 машин: піскорозкидачі, бульдозери, солерозподілювачі, автогрейдери, роторні снігоочисники тощо.

У разі проблем на автошлях державного значення водіям радять звертатися до диспетчерської Служби автодоріг за номером (057) 336 77 00 (цілодобово).

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

У Харкові зранку сніг прибирали 110 одиниць машин, розповіли у пресслужбі Харківської міськради. Вночі вулиці чистили 72 машини, на дороги висипали 367 кубометрів піщано-сольової суміші та 226 т солі.

«Окрім прибирання снігу на магістралях, робочі підприємства очищають проїжджу частину біля зупиночних павільйонів, пішохідні переходи, дощеприймальні колодязі тощо», — кажуть у мерії.

Біля будинків сніг прибирають понад 1 300 двірників.

За словами заступника міського голови Андрія Руденка, пріоритет на найближчі години — забезпечити прохід техніки, очистити виходи з дворів, підходи до лікувальних закладів і продуктових магазинів.

«Складність у тому, що сніг продовжує йти, і результати прибирання не дуже видно. На даний момент у місті працюють майже 1500 комунальників і близько 80 одиниць техніки — це без урахування спецтехніки на магістралях. Тверді побутові відходи вивезені повністю і вчасно. Є деякі складності через припарковані у дворах машин, але поки ми справляємося», — зазначив Руденко.

Містян просять в не виїжджати на вулиці без нагальної потреби і не паркуватися на узбіччях і на в'їздах у двори, щоб не заважати комунальникам.

Фото: city.kharkov.ua

У Патрульній поліції Харківської області просять водіїв і пішоходів бути дуже уважними та обережними, чітко дотримуватися правил дорожнього руху:

  • не перевищувати дозволену швидкість;
  • дотримуватися безпечної дистанції;
  • перед виїздом перевіряти справність гальмівної системи;
  • вмикати ближнє світло фар чи денні ходові вогні;
  • пішоходи мають бути особливо обережними під час переходу доріг.

Як розповіли у Харківському гідрометцентрі, опади спричинило переміщення атмосферних фронтів, пов'язаних із циклоном «Грета».

«25 та 26 грудня у Харківській області очікується погіршення погодних умов, що призведе до ускладнення руху на автошляхах. Пройдуть опади у вигляді снігу та дощу, вдень 25 та вночі 26 грудня значні. Вночі та в першій половині дня 25 грудня хуртовини, снігові замети. Протягом доби 25 грудня очікуються ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви південного вітру 15-20 м/с. На  дорогах ожеледиця», — йдеться у прогнозі метеоцентру.

Очікується, що 27 грудня негода поступово вщухатиме.