Web Analytics

Дорожники розповіли, як впоралися з першим снігом на Харківщині

Сніг, що розпочався у Харківській області 15 листопада, не завадив проїзду транспорту, стверждують у регіональній Службі автодоріг. Проте водіїв попередили, що найближчими днями можлива ожеледиця.

Слабкий мокрий сніг пішов вранці 15 листопада, коли з північного сходу регіону зайшов циклон, розповіли у Службі автомобільних доріг у Харківській області. Сніжило спочатку в Харківському районі, Вовчанському, Великобурлуцькому і Дворічанському районах (у двох останніх насипало до 5 см), потім — ще й у Печенізькому та Куп’янському. Вранці 16 листопада опади були лише у північно-східних та східних районах.

15-16 листопада на дорогах працювали 148 робітників зі 108 машинами. Вони розчищали проїзну частину та обробляли дороги, аби запобігти ожеледиці. Для цього використали 463 куб. м піщано-соляної суміші та 36 т технічної солі.

«Станом на 10:00 проїзд автотранспорту було забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування державного значення Харківської області», — запевнили у САД.

Шляховики попередили, що місцями можлива ожеледиця. Водіїв просять користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечної дистанції та правил маневрування, не перевищувати швидкість та вмикати ближнє світло або протитуманні ліхтарі.  

У разі надзвичайної ситуації радять звертатися до диспетчерської Служби автодоріг за номером (057) 336  77 00.

За інформацією Харківського регіонального гідрометеоцентру, 17 листопада очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, на дорогах місцями ожеледиця, вітер — 7-12 м/с.

Температура повітря вночі — 6-8 градусів морозу, вдень — 1-3 нижче нуля.