Web Analytics

Глава МОЗ розповів про пом'якшення і засудив міську владу Черкас

Поточна епідеміологічна ситуація дозволяє пом'якшення з 11 травня. 

Про це сьогодні під час поїздки до Черкас розповів Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов

«Ми кожного дня аналізуємо ситуацію і готуємо пом'якшення карантинних заходів вже з 11 травня. Всі ці наші пом'якшення, всі ці наші дії вони ґрунтуються на думці фахівців, епідеміологів, вірусологів... 11 травня ми будемо робити пом'якшення, бо на сьогоднішній день цьому дозволяє ситуація... Вони будуть ґрунтуватися на тих даних, які у нас є, і ми будемо впевнені, що в майбутньому ці дії не погіршать ситуації», — сказав Степанов. 

30 квітня виконавчий комітет Черкаської міської ради прийняв рішення, за яким з 1 травня частина підприємців у місті може відновити діяльність. Як йдеться у повідомленні міськради, «до такого кроку вдалися після чисельних звернень від представників бізнесу, які через карантинні обмеження опинилися на межі виживання».

Так, у Черкасах дозволили роботу магазинам з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів; майстерень з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень та салонів краси, салонів для надання послуг із догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проектних організацій; ринків, ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів; літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Глава МОЗ засудив рішення міської влади.
«Те, що вчора відбулося в Черкасах, я маю на увазі рішення міської влади відкрити багато магазинів аж до торговельних центрів, терас в закладах харчування, це все може звести нанівець всю ту роботу, яка була пророблена протягом півтора місяці. Це може призвести до катастрофічних наслідків. Звісно, діям міської влади буде надана відповідна оцінка, в тому числі і правоохоронних органів. Я категорично засуджую такі дії, тому що поставлено під загрозу життя і здоров'я людей, які просто можуть повірити і піти наразитися на захворювання на коронавірусну інфекцію», — сказав Степанов. 
Минулої доби в Україні зафіксовано 455 випадків коронавірусу, на Харківщині — 25 нових випадків. 272 людей в Україні, в тому числі 16 медпрацівників, померло від ускладнень, викликаних коронавірусом. 11 летальних випадків — за останню добу.