Web Analytics

В Україні зафіксована перша смерть від коронавірусу

У Радомишлі Житормирської області померла 71-річна жінка, у якої 12 березня підтвердили коронавірус. 

Про це на брифінгу у Києві повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«На жаль, жінка, яка була зареєстрована, підтвердежний лабораторно випадок коронавірусної інфекції у жінки з Житомирської області, у місті Радомишль, померла. Вона була особою похилого віку, старше 70 років. В неї була двостороння пневмонія і після звернення до лікарів, лікарі, на жаль, не змогли врятувати їй життя.

Ця жінка подорожувала у свій час до Польщі, у якій були зафіксовані випадки внутрішньо країною передач коронавірусної інфекції, повернулася в Україну без симптомів, симптоми появилися на території України.

Тому ми ще раз наголошуємо, що люди похилого віку є в групі ризику. І сьогодні ми просимо усіх вас поспілкуватися із батьками, бабусями, дідусями. Максимум обмежити пересування їх. Заборонити це 100% подорожі за межі країни і по-максимуму обмежити пересування на території країни. Самоізоляція або перебування у своїх житлових будинках — це найкращий засіб профілактики на сьогодні», — сказав Ляшко.

71-річну жінку шпиталізували 12 березня. Тоді ж у неї лабораторно підтвердили випадок COVID-19. 

«Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. Міністерство охорони здоров’я України зазначає, померла жінка знаходилася в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками. За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних — відповідно 0,3%; для 50-59-річних — 1,3%; для 60-69-річних — 3,4%, для 70-79-річних — 7,8%», — йдеться на сайті МОЗ

У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.