Web Analytics

Прем'єр-міністр України подав у відставку

Президент України Володимир Зеленський отримав прохання Олексія Гончарука про відставку. 

Про це повідомляє Офіс президента

«Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс Президента України повідомить окремо», — йдеться у повідомленні. 

На сторінці Гончарука у Facebook з'явився допис, у якому Гончарук розповідає, що вдалося зробити за чотири місяці прем'єрства. В ньому також згадується ситуація із «злитими» у мережу записами, на яких начебто Гончарук сумнівається у економічній компетентності президента і називає себе профаном у економіці. 

«В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда. Я прийшов на посаду — виконувати програму Президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в Парламент. Він — людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати єфективність кожного члена своєї команди, що змінює країну», — написав Гончарук. 

Читайте також: Уряд працює у штатному режимі: Гончарук виступив у Раді

35-річний Гончарук очолив уряд у серпні 2019 року. До того був заступником керівника Офісу президента. 

Згідно з офіційною біографією, Гончарук розпочав кар’єру на посаді молодшого юриста у Городнянському заводі продтоварів. Більше 10-ти років займався юридичною практикою: з 2005 року працював юристом в інвестиційній компанії «PRIOR-Invest», згодом очолив там юридичний відділ. З 2008 року був арбітражним керуючим, засновником і керуючим партнером юридичної фірми «Constructive Lawyers». 

У вересні 2015-го очолив громадську організацію Офіс ефективного регулювання (BRDO) — незалежний експертно-аналітичний центр, який фінансується ЄС та займається питаннями покращення умов ведення бізнесу та інвестиційної привабливості України. Був позаштатним радником першого віце-прем'єр-міністра України — Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. Має три вищі освіти. 

За законом прем’єр-міністр України призначається на посаду Верховною Радою України за поданням президента.