Web Analytics

«Слуга народу» вперше братиме участь у місцевих виборах в ОТГ — рішення з'їзду

З'їзд президентської партії «Слуга народу» прийняв рішення щодо участі у перших місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах, призначених на 22 і 29 грудня. 

Відповідне рішення підтримали на першому етапі з'їзду політичної партії сьогодні, 10 листопада.

На з'їзді обрали нового голову партії — замість голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, який сьогодні склав повноваження голови партії, політсилу очолив керівник виборчого штабу партії — народний депутат Олександр Корнієнко.

«Ми доручаємо місцевим організаціям взяти участь. Мова йде про наші обласні організації, які існують і зареєстровані за українським законодавством», — озвучив один з пунктів рішення щодо участі у виборах в ОТГ Олександр Корнієнко.  

Партія також визначила, що Вища рада партії відповідно до закону погоджуватиме рішення зборів і конференцій місцевих організацій.

«Це дуже важливо, щоб місцеві виборчі комісії реєстрували списки наших кандидатів та наших голів. Інакше у них не буде для цього формальної підстави», — пояснив він.

«Хочу привітати приблизно 1700 наших кандидатів майбутніх і близько 90 кандидатів на голови. Щойно з'їзд прийняв рішення офіційно приймати участь у виборах до ОТГ 22 та 29 грудня, і ми бажаємо всім нашим командам перемог у перших в житті нашої партії місцевих виборах. Це буде тестдрайв для багатьох місцевих лідерів, для нас по відбору, для депутатів по участі», — сказав після голосування Корнієнко.

Відповідальних за участь у місцевих виборах 2020 року у партії мають визначити пізніше. Спочатку працюватимуть над новою редакцією статуту, яка, за словами Корнієнка, має «відображати реальну ситуацію в партії в першу чергу по структурі правління партії».

Фото: facebook.com/sluganarodu.official

В партії мають створити політраду, яка напрацьовуватиме стратегічні рішення. Планується, що до неї входитимуть народні депутати, тих, кого делегує з’їзд, представники місцевих організацій.

«Наступним етапом буде вже пошук і визначення тих відповідальних осіб, можливо, депутатів, можливо, не депутатів, можливо, тих, хто був з нами, або тих, хто нещодавно з нами, хто на себе візьме відповідальність з координації виборів у об’єднані громади у першу чергу, тому що це базовий і основний елемент місцевих виборів. Зараз ведуться дискусії щодо необхідності окружних рад, районних майбутніх, не усюди вони доцільні…», — сказав Корнієнко.

Другий етап з'їзду має відбутися не пізніше 15 лютого.

З'їзд транслював канал «НАШ» в YouTube


22 грудня перші місцеві вибори проходитимуть в чотирьох об'єднаних територіальних громадах на Харківщині — у Балаклійському та Куп’янському районах.