Web Analytics

Голова Нацполіції Сергій Князєв пішов у відставку

Голова Нацполіції Сергій Князєв оголосив про відставку на брифінгу 24 вересня. 

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції

На сьогоднішньому брифінгу Князєв прозвітував про реформування поліції України за останні 2,5 роки.

Фото: npu.gov.ua

Про звільнення заявив так: 

«Я тільки-но повернувся, передавши міністру внутрішніх справ заяву щодо увільнення мене з посади. І вважаю, сам для себе вважаю, що це той крок як голови поліції європейської держави, зараз цей час настав. Честь маю. До побачення». 

Сергій Князєв очолює Нацполіцію з лютого 2017 року. 


Напередодні стало відомо, що у ексдружини Князєва, яка разом із трьома іншими громадянами (один з них — громадянин Хорватії) перетинала кордон із Польщею, виявили 500 тисяч євро. Голова Нацполіції прокоментував цю ситуацію у Facebook. За його словами, гроші належать попутнику колишньої дружини Вадиму Кагану, керівнику компанії, в якій вона працює. «Польськими правоохоронцями та паном Каганом було прийнято спільне рішення про пред’явлення ще деяких оригіналів. Після цього інцидент було вичерпано...», — написав Князєв. 

«Українська правда» із посиланням на Польське радіо повідомляє, що за фактом ситуації на кордоні четверо людей затримані за підозрою у відмиванні грошей. 

За даними джерела видання у Нацполіції, рішення про відставку Князєва було прийнято ще минулого тижня і викликано конфліктом через кадрові призначення.