Web Analytics

В Харкові почали слухати справу про перевищення повноважень поліцією в метро

Матеріали кримінального провадження про перевищення влади або службових повноважень працівниками поліції метрополітену почав слухати Ленінський районний суд Харкова. 

Як повідомляє Суспільне, на підготовчому засіданні 23 вересня захист одного з підозрюваних клопотав про відкладення розгляду через відсутність одного з захисників. Це клопотання суд відхилив. Водночас суд задовольнив заяву одного із захисників про відвід головуючого судді В’ячеслава Пашнєва. З'ясувалося, що один з адвокатів представляє інтереси судді в іншій справі. На думку заявника, це свідчить про конфлікт інтересів. 

Один з обвинувачених перебуває під вартою. Іншим чотирьом обрані запобіжні заходи, не пов'язані з триманням під вартою. Фото: kh.suspilne.media

Засідання суду у новому складі має відбутися 24 вересня. 

П'ятьох працівників поліції, які працювали на станції «Південний вокзал» затримали рік тому.

Чотирьох з них звинувачують за статтями — «Крадіжка» (ч. 5 ст. 185), «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368), «Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу» (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 365).

Одному інкримінуються «Перевищення влади або службових повноважень…» (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 365) та «Службове підроблення» (ч. 1 ст. 366 УК).