Web Analytics

«З міркувань гуманності»: Путін заявив про фіналізацію переговорів про обмін

Президент Росії Володимир Путін заявив, що перемовини з приводу обміну заручниками між Україною та Росією — на фінальній стадії. 

Про це він сказав на Східному економічному форумі у Владивостоці сьогодні, відповідаючи на питання модератора заходу Сергія Брильова.

Ставлячи питання, Брильов звернув увагу на присутність у залі Віктора Медведчука. 

Кум Путіна і народний депутат України Володимир Медведчук на форумі. Скріншот

«Я думаю, що пан Медведчук мене буде мучити по цьому питанню. Знаю, що він особливо переживає за кількох фігурантів, які перебувають в місцях позбавлення волі в Російській Федерації, і нам достатньо складно було приймати рішення щодо цих людей, цих конкретних людей, але, виходячи з міркувань гуманності, ми підходимо до фіналізації переговорів, які ми ведемо в тому числі з офіційною владою. Так що я думаю, що найближчим часом це стане відомо», — сказав Путін. 

Путін прогнозує нормалізацію у відносинах України та Росії в «історичній перспективі». 

«Я думаю, що в історичній перспективі це неминуче, на мій погляд, відбудеться. Буде повна нормалізація у відносинах, тому що ми дві частини одного й того ж народу, я про це багаторазово говорив. Що стосується найближчої перспективи, це в значному ступені залежатиме від діючого українського керівництва», — сказав російський президент. 

На питання, чи чекати «чогось до кінця тижня», Путін сказав: 

«Я вже сказав, що ми фіналізуємо наші переговори з приводу обмінів, я думаю, що він буде крупний, масштабний і це вже було б великим кроком уперед в бік нормалізації». 

Як повідомляє «Радіо Свобода», сьогодні ж Київський апеляційний суд звільнив з-під варти під особисте зобов'язання бойовика «ДНР» Володимира Цемаха. За повідомленням ЗМІ, слідчі Нідерландів просять не віддавати Росії Цемаха, оскільки він є важливим свідком у справі про збиття малайзійського «Боїнга» МH17 на Донбасі влітку 2014 року.


За час агресії РФ на сході України загинуло 2973 українських військовослужбовця. Це дані на травень 2019 року, озвучені тоді ще президентом України Петром Порошенком. 

переговоров, которые мы ведём, в том числе и с официальными властями. Так что я думаю, что в ближайшее время это станет известно"