Web Analytics

Перевантажена фура. В Укравтодорі назвали попередню причину обвалу мосту

Руйнування частини шляхопроводу через залізницю на окружній в районі Пісочина сталося через «динамічний удар перевантаженої фури» — це попередній висновок Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

Міст обвалився вранці. Ніхто не постраждав. На місці події почала роботу комісія Служби автодорог Харківської області, на балансі якої перебуває конструкція. 

«Згідно з експертизою ХАДІ, проведеною у травні 2018 р, транспортна споруда (побудована у 1977 році) кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала. За попередніми даними, руйнування відбулося через суттєве перевантаження однієї із фур, що пересувалася мостом, в результаті чого відбувся зсув плити та руйнування конструкції. Зміщення конструкції, за попередньою інформацією, зміг спричинити динамічний удар перевантаженої фури, про що свідчить чітко виражений гальмівний шлях у межах місця руйнування», — йдеться у повідомленні Укравтодору

Рух авто на ділянці закрито, нагадує Укравтодор. Транспорт направляється по дорозі Київ-Харків-Довжанський.

Фото: Укравтодор/Facebook

Під мостом проходить залізниця. Рух залізницею на під’їздах до шляхопроводу уповільнено.

На місці події працюють дорожники, мостовики, поліцейські.

«Наразі аналізують камери відеоспостереження, вивчають гальмівний шлях та інші фактори для встановлення причини руйнування [...]. За результатами обстеження, буде прийнято рішення щодо відновлення або ділянки мосту, або необхідності повної реконструкції мостової споруди», — зазначає Укравтодор.