Web Analytics
Зеленський заслухав директора лісгоспу, на якого йому поскаржилися у Харкові | MediaPort

Директор Гутянського лісового господарства Віктор Сиса, якого вчора під час наради у Харкові телефоном викликав на розмову Володимир Зеленський, сьогодні з’явився на засідання Національної ради з питань антикорупційної політики. 

17 липня у Харкові на нараді з питань боротьби з незаконною вирубкою лісу директор Жовтневого лісгоспу Руслан Чагаровський, відповідаючи на питання президента, «хто кришує цей бізнес», сказав: 

«Це директор Гутянського лісгоспу Сиса Віктор Миколайович, який, я думаю, що впевнено, знають половина людей у цій залі, що він на сьогоднішній день найбільший лісоруб Харківщини. До речі, на момент того, як я прийшов у лісгосп після відпустки, його фірма…, заборгувала Жовтневому лісовому господарству 6 млн грн. Згідно договорів, які укладають державні лісові господарства, не має право державне лісове господарство відпускати деревину без 100-відсоткової попередньої сплати. А тут на 6 млн».

Руслан Чагаровський доповідає перед Володимиром Зеленським 17 липня. Фото Павла Пахоменка
Руслан Чагаровський доповідає перед Володимиром Зеленським 17 липня. Фото Павла Пахоменка

Віктора Сиси на нараді не було. Володимир Зеленський зателефонував йому і запросив на 10.00 на засідання Нацради з питань антикорупційної політики у Києві. 

Сьогодні Віктор Сиса пояснив свою вчорашню відсутність відрядженням. 

«Минулого тижня начальник обласного управління мене відправив у відрядження, сказав, щоб я був увесь тиждень у Києві, є плани роботи», — сказав Сиса. 

Він розповів, що працює директором Гутянського лісгоспу один рік. 

«Коли я прийшов у лісгосп зарплата була 4 тисячі гривень, на сьогоднішній день — 20 тисяч гривень середня зарплата. Я відповідаю тільки за Гутянський лісгосп. Виручено від реалізації в 2017 році було 24 млн грн, в цьому році буде виручка від реалізації 180 млн грн. На сьогоднішній день вже 95 млн грн у нас виручка від реалізації. Все це досягнуто за рахунок того, що до 2017 року були схеми…», — сказав директор лісгоспу. 

Між президентом і директором лісгоспу відбувся такий діалог: 

— А ви фігуруєте в схемах.
— Я не керую схемами.
— Я не кажу, що ви керуєте.
— Я кажу, що я працюю у Гутянському лісгоспі, і питання в тому, що ми зараз поставили правильну роботу лісгоспу. Все іде офіційно.
— Дивіться, я бачив, яка правильна робота там поставлена.
— Ви ж літали над Жовтневим лісгоспом! Я до Жовтневого лісгопсу не маю ніякого відношення. Це пан Чагаровський вже 7 років там працює. Він працював при Януковичу, при Порошенко…

— На вас заведена кримінальна справа, ви знаєте?
— Я знаю. На всіх директорів є кримінальні справи. Я згоден. Але я працюю тільки рік. І за мій рік зарплата збільшилась до 20 тисяч гривень, реалізація збільшилась до 180 млн… Гутянський лігсосп в цьому році посадив в 5 раз більше лісу, зрубали 100 га лісу, посадили 500 га лісу. 

Віктор Сиса відповідає на питання президента. Скріншот: facebook.com/UNNews
Віктор Сиса відповідає на питання президента. Скріншот: facebook.com/UNNews

Зеленський пообіцяв приїхати до Гутянського лісгоспу. 

«Да, я приїду. Перевіримо. До правоохоронних органів я звернуся, щоб вони всі ці кримінальні справи штовхнули, щоб ми бачили, яка реальна ситуація», — сказав президент. 

Засідання Нацради з питань антикорупційної політики транслює «УНН»