Web Analytics

Зеленський і Путін обговорили повернення полонених

Президенти України та Росії провели телефонну розмову щодо повернення моряків, ситуації на Донбасі та продовження переговорів.

Розмова між Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним відбулася 11 липня, повідомляє прес-служба президента України.

«Ключовим питанням було звільнення полонених військових моряків. Також йшлося про повернення інших українських громадян, які утримуються на території РФ», — йдеться в повідомленні.

Глави держав також обговорили продовження переговорів у Нормандському форматі.

Розмову також прокоментували у прес-службі президента Росії.

«Обговорювалися питання врегулювання на південному сході України і спільної роботи по поверненню утримуваних з обох сторін осіб. Досягнуто домовленість про продовження цієї роботи на рівні експертів», — розповіли у Кремлі.

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

25 травня Міжнародний трибунал з морського права видав наказ, згідно з яким Росія має негайно звільнити затриманих у листопаді 2018 року 24-х українських моряків, а також кораблі «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу». Проте моряки досі перебувають у СІЗО в Москві. Суд продовжив їм термін арешту до кінця липня. 

2 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі обговорювали звільнення утримуваних осіб, розведення сил у районі Станиці Луганської, «режим тиші» на лінії зіткнення. Домовитися щодо запровадження «хлібного перемир'я» і звільнення утримуваних не вдалося. Наступна зустріч ТКГ запланована на 17 липня.

Читайте MediaPort у Telegram