Web Analytics

Вистави та квести: як на Харківщині відзначатимуть Івана Купала

Відсвяткувати Івана Купала запрошують до парку Горького, екопарку, Співочих терас, музею Сковороди тощо.

У харківському парку Горького Івана Купала відзначатимуть два дні. На центральній площі працюватиме фотозона в сільському стилі. У коморі з різнотрав’ям навчатимуть плести вінки, а біля входу на площу — робити домашні оберіги.

6 липня опівдні гостей запросять на пошуки «цвіту папороті» — загалом у парку заховають сім «квіток»

«Знайти їх можна в самих непримітних куточках парку, але в доступності для відвідувачів – лізти за диво-квіткою в кущі не знадобиться», — розповідають у парку.

На головній сцені протягом дня триватимуть концерти, танці та конкурси. О 20.40 стартує вогняне шоу, після якого виступить трайбл-група «Шакті». Потім усіх бажаючих запросять до озера, а на сцені розпочнеться дискотека.

На озері о 19.00 стартує вокальна програма «Спів душі», після якої виступить тріо бандуристок. О 21.20 покажуть театральну замальовку «Мавка лісова», а о 21.30 почнуть запускати вінки. У цей час також виступатиме група з синхронного плавання.

7 липня на Центральній алеї проводитимуть майстер-класи з народних ремесел. На головній сцені протягом дня виступатимуть фольклорні гурти з Харкова і області, а увечері — група «Л’юїс Керол».

Більш детальна програма святкування — на сайті парку.

Фото: centralpark.kh.ua

Також 6 липня на території Національного музею Григорія Сковороди (у селі Сковородинівка Золочівського району) відбудеться фольклорне свято «Містерії Купала з Варсавою».

«Головними дійовими особами будуть вода і вогонь, їх поєднання і феєрична взаємодія: спалення ватри, свічки на вінках, що пливуть по воді, стрибки через вогонь і купання», — йдеться на сторінці заходу у Facebook.

Для дітей облаштують атракціони й ігрові зони. На «Алеї майстрів» проходитимуть майстер-класи від народних умільців, ярмарок сувенірів. На концертних майданчиках виступатимуть фольклорні колективи.

Святкування розпочнеться о 15.00 і триватиме до 22.00.

Того ж дня Івана Купала відзначатимуть на Співочих терасах у селі Городнє Краснокутського району. Купальське свято «Квітчало» розпочнеться о 17.00 і триватиме до 2.00.

У програмі — виступи гуртів Go-A та «Яри», страви української кухні від етнопоселення «Старий хутір», презентація пішохідного і велосипедних квест-маршрутів — разом з «пошуками папороті». Гостей також чекають хода до ставку й інші традиційні купальські розваги.

7 липня Івана Купала святкуватимуть у харківському екопарку. З ранку працюватиме ярмарок, де юннати парку представлять свої вироби — картини та сувеніри з кераміки, дерева, епоксидної смоли. Також проходитимуть майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки.

Об 11.30 розпочнеться вистава «Іван Купала» — з Водяним, русалками та іншими фольклорними персонажами. О 12.30 на велику сцену також запросять глядачів, які бажатимуть взяти участь у купальських розвагах.

Також заплановано виступ Театру дітей і тварин зі спеціальною програмою.

Читайте MediaPort у Telegram