Web Analytics

Харківська журналістка написала заяву до поліції на директора департаменту міськради

Кореспондентка агентства «МедіаПорт» Тетяна Федоркова звернулася до поліції із заявою про перешкоджання журналістській діяльності з боку директора Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради Юрія Сідоренка. 

Журналістка звернулася до поліції після інциденту у приймальні першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова, що стався після сесії 19 червня близько 13.00. 

«У нас з колегами була низка питань: щодо подальшого виконання рішення про повернення проспекту Жукова, позиції міськради в разі оскарження рішення; реконструкції Саду Шевченка та Саржиного Яру; внесених змін до рішень міськради про реконструкцію зоопарку. Ми також сподівалися отримати коментар міськради щодо рішення Європейського суду з прав людини у справі про сутички при будівництві дороги через Лісопарк, яке розглядалося у ЄСПЛ дев'ять років. Незважаючи на звернення до Сідоренка під час сесії у месенджері, за підсумками сесії прес-служба Харківської міської ради не забезпечила спілкування з пресою ані з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом, ані з кимось з уповноважених заступників мера», — розповіла кореспондентка агентства «МедіаПорт» Тетяна Федоркова

«Після сесії я і моя колега з UA: Харків Софія Цвєткова кілька разів телефонували Сідоренку. Ми навіть виконали його вимогу і надіслали перелік питань. Коли ми зустріли Сідоренка у коридорі, він сказав, що передасть їх Терехову, а на питання, що заважає йому звернутися до нього тут і зараз, адже ось його кабінет, Сідоренко відповів щось на кшталт: доростеш до прес-секретаря мера, будеш визначати формат роботи. Ми вирішили чекати Терехова у його приймальні. Туди згодом зайшов Сідоренко і сказав, нема чого чекати і що у міськради є право розглядати наш запит п'ять днів. Я відповіла Сідоренку, що ми маємо право звернутися з питаннями в усній формі. Під час цієї розмови я включила відео на планшеті, щоб зафіксувати відповідь Сідоренка як посадової особи. Речник на це відреагував дуже дивно: взявся за планшет та силою намагався завадити відеозйомці, сказав, що не треба його знімати. Я втримала планшет, щоб він не впав», — описала ситуацію Тетяна. 

За її словами, Сідоренко побув у кабінеті Терехова і пішов. Сам перший заступник мера вийшов за півтори години. Він відмовився відповідати на питання. «Все до Сідоренка! До Сідоренка!», — сказав Терехов.

За фактом інциденту із Сідоренком у приймальні Тетяна Федоркова звернулася до Шевченківського відділу поліції. 

«Я власноруч написала заяву і пояснення. На мою думку, це є перешкоджанням журналістській діяльності. Готова відмовитися від претензій до Сідоренка та забрати заяву, якщо він принесе публічні вибачення за свою поведінку та гарантуватиме, що у подальшому не дозволятиме собі таких дій по відношенню як до мене, так і до інших журналістів», — додала Федоркова.