Web Analytics

Колишні території підприємств у Харкові планують забудувати

До генерального плану Харкова внесли зміни. Йдеться про використання вільних територій — землі, від якої відмовляються підприємства.

Питання щодо внесення змін до генплану обговорювали 8 квітня під час засідання архітектурно-містобудівної ради.

Як пояснила головний архітектор Харкова Тетяна Поліванова, йдеться про використання вільних територій. Вона нагадала, що нинішній генплан, який розробили у 2005 році, передбачав розвиток міста не вшир, а за рахунок внутрішніх резервів.

«Раз на п'ять років здійснюється коректування генерального плану. Це пов'язано з тим, що місто змінюється, і у територіальної громади з'являються нові потреби. На даний час чимало підприємств запропонували скоротити свої території, які не використовуються, щоб не платити за землю. Також вони зменшили площі своїх санітарно-захисних зон. Це серйозний резерв на майбутнє для забудови території міста житловими будинками та супутньою інфраструктурою», — розповіла Поліванова.

Фото: city.kharkov.ua

За її словами, за останні роки свої території скорегували близько 100 підприємств. Всі ці зміни тепер внесені до генплану.

«Наприклад, у новому зонінгу генплану запропоновано перевести територію колишнього заводу «Серп і молот» — це близько 100 гектарів землі — в зону житлового та громадського призначення. Тепер там можна будувати мікрорайони, об'єкти обслуговування житла», — каже головний архітектор міста.

Після внесення змін до генерального плану треба буде також спроектувати детальні плани окремих ділянок, щоб точно розуміти, які об'єкти можна там збудувати.

Читайте MediaPort у Telegram