Web Analytics

Напередодні виборів на кордоні з РФ посилили заходи безпеки

Правоохоронці посилили контроль і на кордоні з Росією, і на лінії розмежування на Донбасі. Працюватимуть додаткові прикордонні наряди, мобільні підрозділи та групи кінологів зі службовими собаками.

Про додаткове посилення контролю на кордоні з Росією розповіла «МедіаПорту» речниця Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Оксана Іванець.

«Буде збільшена кількість прикордонних нарядів щодо огляду транспортних засобів, щодо проведення контролю другої лінії. Буде звертатися ще більша увага на молодих людей віком до 45-50 років, громадян Російської Федерації. Будуть перевірятися їх сторінки в соціальних мережах щодо виявлення будь-яких радикальних поглядів», — сказала Іванець.

Прикордонники також перевірятимуть акредитацію представників ЗМІ, які їдуть в Україну для висвітлення виборів.

Фото: dpsu.gov.ua

Силовики також вже підготувалися до можливого збільшення потоку транспорту через лінію розмежування на Донбасі, повідомили у Державній прикордонній службі України.

Аби скоротити час на контрольні процедури, на КПВВ чергуватимуть додаткові прикордонні наряди — для перевірки документів і огляду машин. Також облаштовано мобільні комплекси контролю на базі мікроавтобусів. 

Щоб запобігти провокаціям, перевезенню зброї та вибухівки, на лінії розмежуваання також чергуватимуть мобільні підрозділи та групи кінологів зі службовими собаками.

«Такі заходи посилення також застосовуються для недопущення осіб, які можуть брати участь у дестабілізаційних заходах на території України в період виборів», — зазначають у ДПСУ.

Посилене чергування вже розпочалось, говорять прикордонники.

Напередодні виборів поліція і ДСНС також працюватимуть в посиленому режимі.

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Читайте MediaPort у Telegram