Web Analytics

«Харківводоканал» пропонує підвищити тарифи на воду і каналізацію

Відкрите обговорення нових тарифів «Харківводоканалу» призначене на 2 квітня. Якщо тарифи погодять на слуханнях, а Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг їх затвердить, водопостачання подорожчає майже на 11%, водовідведення — майже на 14%.

Обґрунтування зміни тарифів оприлюднено на сайті КП «Харківводоканал».

Підприємство пропонує встановити такі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем на 2019 рік:

  • водопостачання10,74 грн. за 1 куб. м без ПДВ замість 9,69 грн. (підвищення — 10,84%);
  • водовідведення5,59 грн. за 1 куб. м без ПДВ замість 4,91 грн. (підвищення — 13,85%).

Серед чинників, які впливають на зміну тарифів, підприємство вказує збільшення обсягів послуг, зміну витрат на електроенергію, оплату праці та податки, закупівлю хімічних реагентів тощо.

Відкрите обговорення нових тарифів відбудеться 2 квітня о 9.00 за адресою: м. Харків,  просп. Ювілейний, 28 а, каб. 328.

Зауваження і пропозиції приймаються до 30 березня в письмовому або електронному вигляді за адресою: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вул. Смоленська, 19, м. Київ, 03057; e-mail: [email protected]. Контактна особа — Рачук Алла Миколаївна, тел. (044) 207 19 69.

Бажаючі взяти участь у відкритому обговоренні мають до 30 березня подати заявки в письмовому або електронному вигляді за адресою: Відділ НКРЕКП у Харківській області, 61003, м. Харків, вул. Кооперативна, 12/14, к. 229, e-mail: [email protected].

Після обговорення запропоновані тарифи має схвалити Національна комісія, що здійснює держане регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

25 березня підвищення тарифів майже на 22% погодили на обговореннях у КП «Харківські теплові мережі». Розрахунки також має затвердити НКРЕКП.  

Читайте MediaPort у Telegram