Партія регіонів відчуває Коліївщину і вмикає задню передачу?

Сьогодні через джерело, яке називається «в кулуарах Верховної Ради», Олександром Єфремовим було озвучено плани ПР продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, проти якого вони ще недавно так виступали, і плани застосування якого, який ініціювали соратники Юлії Тимошенко, активно критикували. http://www.partyofregions.org.ua/ua/news/politinform/show/5735

Що насправді можуть означати такі заяви. Страх чинної біло-синьої влади перед українськими громадянами. Введення ринку землі сьогодні спричинить набагато серйозніші виступи, ніж то було з Податковим кодексом чи навіть з походами «афганців» на Верховну Раду. Бо коли українського селянина доведуть до стану «втрачати нічого», а земля для нього є останнім, що залишається, то він візьметься за вила і піде до тих, хто сьогодні звик себе називати владою за захистом своїх прав.

Але чи рятує отой широко розрекламований мораторій життєвий простір українців? Звісно, що ні. Це нагадує ситуацію, коли над жертвою висить дамоклів меч, всі розуміють, що він вже майже опустився, а раптом з’являється такий собі Єфремов і в кулуарах Верховної Ради озвучує, що ми того меча, який роками висить над українським селом, усією українською нацією, сантиметрів на п’ять піднімемо вгору, нехай жертва не хвилюється.

Що ж потрібно для українського села, для української нації в цілому. Ухвалити один простий закон, який встановить, що земля сільськогосподарського призначення не продається. Так само, як не продаються річки, повітря, ліси. І це жодним чином не зачіпає тих, хто на землі сьогодні працює. Бо жоден з фермерів і агротрейдерів в найближчій перспективі не купить землю.

Починаючи із травня поточного року ми регулярно ініціюємо проведення зборів для ініціювання всеукраїнського референдуму, на якому Громадяни України ухвалять закон про заборону торгівлі землею. Але кожного разу натикаємося на спротив з боку як місцевих органів влади, так і Центральної виборчої комісії. Про суди просто не хочеться говорити.

Закон про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення ухвалять Громадяни України. Вони це зроблять як джерело влади. Якщо біло-синя орда цього не почує і доведе людей до стану безвиході, то нас вже найближчі місяці буде чекати новітня Коліївщина. А яка доля тих, хто призвів українську націю до Коліївщини, думаю, нагадувати немає потреби.